The Sims 4 News

De Sims 4 Aan Het Werk Preview (Dutch)

The Sims 4 Get to Work Preview Event

Preview over de Aliens, Winkels, Bouwen en nog veel meer!

De Sims 4 Aan het Werk is een uitbreiding waar we allemaal op zaten te wachten. Wordt een Similionair en open je eigen winkel of begin een carrière als dokter, wetenschapper of detective. Ontmoet Aliens in jouw buurt of ga naar Sixam om hun wereld eens te bekijken. De Sims 4 Aan Het Werk komt uit op 2 April 2015 en je kan deze kopen op Origin of in de winkel.

Nieuwe Alien Wereld Sixam

Laten we beginnen met de alien wereld. Zoals je kan zien op de screenshot is het gebied betoverend, vol met speciale alien bomen, planten en zelfs gloeiende paddenstoelen. Het buitenaardse witte gras heeft het een uniek gevoel als je daar rond loopt. De decoraties die je hier ziet kunnen ook gebruikt worden op je eigen kavel met de debug cheat. Je kan hier denken aan zwevende bloemen, het witte lichtgevende gras en grote blauwe/paarse paddenstoelen.

In deze wereld heb je ook de mogelijkheid om nieuwe planten, bomen, metalen en kristallen te verzamelen. Er is ook een nieuwe collectie toegevoegd, de geoden. Je kan in totaal 6 geoden verzamelen door het polijsten van ruwe geoden die je vind in Sixam. Geoden zijn een prachtig decor object voor in je huis of je kan ze verkopen in de winkel.

Preview Alien World
De alien wereld heet Sixam en is prachtig!

Om naar de alien wereld te reizen kan je op 1 manier doen. Je zal als wetenschappen een doorgang moeten creëren, dit doe je met de wormgat generator. Deze zal je eerst moet moeten upgraden voordat je werkelijk de alien wereld in mag. Als je daar eenmaal bent zal je je telefoon niet kunnen gebruiken, ook niet om foto’s te maken. Er komt te staan dat er vanaf daar geen bereik is met je telefoon. Als je wel foto’s wilt maken om bijvoorbeeld in je winkel te verkopen of om thuis op te hangen dan kan je een camera meenemen in je inventarisatie.

Preview Alien plants
Er zijn een aantal nieuwe planten te ontdekken in Sixam. Deze kan je mee naar huis nemen en ze planten in je eigen tuin.

Aliens

Hier zijn een aantal leuke weetjes over de aliens. Wanneer een alien komt te overlijden op jou kavel laten ze een alien urn of grafsteen achter. Wanneer er een alien baby geboren wordt zal deze ook een alien ledikant krijgen die boven de grond zweeft.

Preview Alien Crib
Zwevend ledikant voor alien baby’s!

Je kan aliens kiezen om mee te spelen in je Sims game, deze kan je direct aanmaken in Creëer een Sim of later aan je huishouden toevoegen als je erg goed bevriend bent.

Azure Bowie heeft bevestigd in een Skype gesprek dat mannen ook zwanger kunnen worden wanneer ze ontvoerd zijn geweest door de aliens. Als de zwangere man moet gaan bevallen zal die dat net als de vrouw in het ziekenhuis kunnen doen.

Als je graag aliens wil ontmoeten in je game kan je deze gewoon tegen komen in jouw buurt. Ze zijn vermomd als gewone Sim en je zal ze op het eerste oog niet herkennen. Je kan ook afrijzen met de doorgang van de wormgat generator naar Sixam en ze daar ontmoeten. Ik heb helaas geen screenshot van de alien Sim maar Simlicious wel.

Geld verdienen met je eigen winkel

Dit is mijn favoriete onderdeel. Ik denk dat ik dagen bezig kan zijn met het verkopen van spullen in mijn eigen winkel. Er zijn veel mogelijkheden wat je allemaal kan doen met de winkel. Je kan bijvoorbeeld foto’s verkopen, zelfgeschreven boeken, cupcakes of andere gerechten en er zijn nog veel meer mogelijkheden. Laat je fantasie gaan en bouw de winkel van je dromen.

Het bouwen van een winkel

Het bouwen van een winkel kan vele uren duren maar je kan ook snel beginnen door al voor ingerichte kamer te plaatsen met een paar spullen die je kan verkopen. Als je wel je eigen winkel wil bouwen heb je veel mogelijkheden. Je kan kiezen tussen vele raamstickers, ramen, deuren (ook egale witte ramen en deuren) en ook veel soorten displays om je producten op te zetten.

Preview Retail
Praat met klanten om zo voordeelpunten te verdienen. Deze kan je inleveren voor bijvoorbeeld nieuwe objecten.

Welke producten ga je in je winkel verkopen?

Laten we zeggen dat je graag een kledingwinkel wil beginnen speciaal voor kinderen. Je kan paspoppen van kinderen plaatsen en ze zelf aankleden met de gewenste outfit. Er zijn 2 soorten paspoppen per categorie, dat zijn modern en realistisch. Je kan natuurlijk kiezen tussen een vrouwen en een mannen paspop en je kan ze zelfs nog in verschillende houdingen zetten. Nu willen we natuurlijk ook nog een hoek in de winkel waar kinderen kunnen spelen en ook nog speelgoed kunnen kopen. Als je een product in de verkoop wil zetten kan je simpelweg gewoon op het product klikken en de optie kiezen ‘bied te koop aan’. Dit zal een voor gegenereerd prijsje aan je product geven. Bij de kassa kan je verschillende opties selecteren wat je graag als winstmarge wil hebben. Hoge winstmarge betekend dat je iets meer je best moet doen om je producten voor iets meer te verkopen aan je klanten. Hoge kortingen kunnen juist weer leiden tot een snelle verkoop.

[quote_right]Toen in de adverteren optie bij de kassa even uitgeprobeerd kwamen er meteen een hoop meer klanten naar de winkel![/quote_right]

Elke actie die je doet in de winkel ontvang je voordeelpunten, deze kan je weer inwisselen voor voordelen voor je winkel zoals dat je meer werknemers kan aannemen, meer interactie opties of nieuwe objecten. Wanneer je bepaalde acties doet in de winkel kan je ook ervaring opdoen met het verkopen zodat de verkopen straks sneller gaan. Dit geldt ook voor je werknemers.

Het beheren van het geld in je winkel is vrij makkelijk. Je kan wisselen tussen het geld van je huishouden en de winkel. Gebruik het geld om bijvoorbeeld een campagne te starten of om uit te breiden.

Preview voor bouwers

Ik ben een echte bouwer in De Sims daarom vind ik de nieuwe objecten die bij De Sims 4 Aan Het Werk erbij komen geweldig! Er zijn nu meer soorten ramen en deuren die je ook compleet wit kan maken. Dat is iets wat ik miste in het basis spel. Ook zijn er nu drempels bij gekomen. Je kan nu ook aan de slag met roestige hekjes en trappen. Er zijn helaas niet veel bouw mogelijkheden bij gekomen. Zo zal je geen nieuwe dingen vinden bij daken, zwembaden of fonteinen.

Het aantal objecten die zijn toegevoegd zijn er wel heel veel. De meest bruikbare objecten die ik had gevonden voor het bouwen en inrichten zijn grote plafond lampen, televisies van 1 vakje en prachtige nieuwe planten voor in huis. Als je een carrière kiest zal je veel objecten nog kunnen ontgrendelen.

Als je specifieke alien decoraties wil gebruiken kan je deze alleen vinden onder de debug cheat. De enige decoraties die je wel uit de koopmodus kan halen zijn 2 alien bomen.

Nieuwe carrières in De Sims 4 Aan Het Werk

Ik had tijd om 2 van de 3 nieuwe carrières uit te proberen. Het systeem werkt hetzelfde als dat je een feestje zou geven in De Sims, met doelen. Je zal nieuwe doelen te zien krijgen als je begint met je werk of als je er 1 hebt voltooid. Wanneer er bijvoorbeeld een speciale gebeurtenis is op je werk zoals een Sim die moet gaan bevallen zal dit je hoofddoel worden die je beter eerst kan voltooien voordat je verder gaat met de rest van de doelen. Je kan met je Sim meegaan naar het werk maar je kan ook thuisblijven om de rest van de familie te onderhouden.

Preview Invention Constructor
Bouw een vriendschap op met de machine om nieuwe ontwerpen te vinden voor je uitvindingen.

Wetenschapper

Als wetenschapper heb je de mogelijkheid om serums te creëren. Deze serums kunnen verschillende effecten hebben op je Sim wanneer deze gebruikt worden.
[quote_left]Iets wat ik heb geleerd met deze carrière… Druk niet op de rode knop![/quote_left]Ik heb een aantal uitvinden kunnen uitproberen zoals de Sim Ray. Deze kan je meenemen in je inventaris en zo kan je Sim onderweg bevriezen. Wanneer ze weer ontdooien zullen die Sim het nog een tijdje koud hebben en blauw zijn.

Mijn favoriete machine in de wetenschapper carrière is de uitvinding maker. Met deze machine kan je een vriendschap opbouwen om zo samen nieuwe uitvindingen te ontdekken!

Preview Scientist
Klim omhoog in de carrière als wetenschapper om de wormgat generator te bouwen.

Dokter

Als je een carrière als dokter kiest zal het je vrij makkelijk afgaan. Je moet verschillende acties ondernemen om een diagnose bij patiënten te geven. Je zal ook tests moeten uitvoeren en baby’s ter wereld brengen. Ook kan je opgeroepen worden om zieke Sim thuis te behandelen dus je zal niet alleen in het ziekenhuis werken.

Preview Doctor delivering baby
Zowel vrouwen als mannen kunnen een baby krijgen in het ziekenhuis.

Nieuwe vaardigheden: Fotografie en Bakken

Fotografie is een erg leuke bezigheid in De Sims 4 Aan Het Werk. Je kan bijvoorbeeld selfies nemen of filters over je foto’s heen doen voor mooie effecten. Deze worden aan je inventarisatie toegevoegd en kan je op de muur hangen of verkopen in je winkel.

De vaardigheid bakken brengt een hoop nieuwe recepten met zich mee. Sommige recepten hebben ingrediënten nodig uit de tuin of uit de buurt. Gemaakte gebakjes kan je verkopen in je eigen winkel/bakkerij.

Preview baking skill
Speel nieuwe recepten vrij door je vaardigheid in bakken te verbeteren.

De buurt Magnolia Promenade

Magnolia Promenade heeft maar 4 kavels, 1 lege en 3 winkels. Je kan er wel alles op bouwen wat je wilt. Het ziet er uit als een winkelstraat en heeft ook een klein parkje om te zitten en een speeltuin.

Verrassende functies in Creëer een Sim

Ik was zeer verrast over de prachtige nieuwe make-up opties die ze hadden toegevoegd. Ze lijken een beetje op patronen voor elfen met stippen en strepen. Geloof me, het is prachtig! Er is ook nieuwe fel gekleurde lippenstift toegevoegd, zowel voor mannen als vrouwen.

De nieuwe kleding is ook erg mooi. Vooral de outfits die je kan ontgrendelen via je carrière. Mijn persoonlijke favoriet is de kleding van de wetenschapper.

Sims 4 Get to Work Preview treadmill
Wanneer er een hartje boven het hoofd van een Sim verschijnt geeft die aan dat die medische hulp nodig heeft.

Mini previews van De Sims Community

Dit was mijn kijk op het nieuwe spel De Sims 4 Aan Het Werk. Maar ik denk dat je misschien ook wel geïnteresseerd bent in meningen van andere mensen die het spel al even hebben mogen spelen. Bekijk hier wat zei de leukste 3 onderdelen vonden.

Rens (Simlicious)

 • Dat na een tijdje de schappen in de winkel vies werden en schoon gemaakt moesten worden.
 • Adverteren om meer klanten naar je winkel te laten komen.
 • De alien wereld

Matt (SimFans.de)

 • Sixam is geweldig! Ook het verhaal erachter. De visuele effecten zien er prachtig uit net zoals de waterval in de wereld.
 • Het voordeelpunten systeem. Ik denk dat het erg uitdagend is om alle voordelen vrij te spelen.
 • En het plezier wat ik aan het spel heb natuurlijk

Marii (ByMarii)

 • De aliens en met name de zwangerschap bij mannen
 • Kleding voor de vrouwen
 • Het verkopen van je eigen groeten uit je tuin

Sara (sarademoor)

 • De aliens
 • Je eigen winkel onderhouden
 • Het zoeken naar bewijs in de detective carrière
   
Preview Sim Ray
Deze blauwe Sim is geen alien, hij is gewoon bevroren geweest met de Sim Ray

De Sims 4 Aan Het Werk komt in Nederland uit op 2 April 2015. Je kan De Sims 4 Aan Het Werk kopen op Origin of in de winkel.

Als je nog vragen heb over het spel, laat een reactie achter!

Previous ArticleNext Article
Writing News, Downloads, Guides and Tutorials about The Sims 4. Receive updates and Sims news on your Social Media: Follow me on Twitter, Like me on Facebook and add me on Google+.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *